Ne demek?

Wiki Article

Yapı derunlerinde cam veya maden kasa olan henüz yavaş ve kullanışlı yangın bapları yeğleme edilebilir.

Yangın bapsı menteşesi kanat ile kasa arasında açılıp kapanmayı dört dörtlük katkısızlayacak şekilde takılması gereken parçerge.

Yangın merdiveni kapısı, esrarı ve ısıyı asgari düzeye indirir. Havayı değişmez özelliği sebebiyle alevlerin yoklama şeşna düzenınmasında bindi evet ve yangının yayılmasını engeller.

Yangın kapılarının birincil görevi insanları yangın takkadak zemine katkısızlıklı şekilde iblağ etmek başüstüneğu dâhilin, olası olan en gücük sürede tüm insanların binadan ayrılabilmesini çıkarmak için önlem hileınmaktadır.

üste, ivedili çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu baplar, akla yatkın şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Yangın eğitiminde yangın kapısının tasarrufını da terennüm etmek, elbette davranılacağını ve panik halinde insanların kendini riziko oluşum edecek durumlara sokmaması gerektiği öğretilmelidir.

Yangın merdivenleri dâhilen ve dışarıdan mimarilabilmekle alay malay henüz çok haricen yapılan yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun kök nedeni belde yitirilmesine nitelik vermemesi ve henüz az maliyetle ustalıkin tamamlanabilmesini katkısızlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya komşu beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde muahharen eklendikten sonra dokumalabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına göre çeşitli Yangın Merdiveni Kapısı şekillerde özel dizayn evet da katlanabilir biçimde de tasarlanabilmektedir.

Yangın kapıları özellikleri ilgili mevzuatlarda düzenlenmiş ve ayrı bir kellelık şeşnda derlenmiştir. Binaların yangından korunması için yönetmelik bu düzenlemelerin en kapsamlı olanıdır.

120 dakikaya kadar alevleri engeller. Aynı zamanda tütün sızdırmama özelliği insanların dumandan zehirlenmemesini katkısızlar ve esenlıklı bir şekilde fenomen yerini vazgeçme etmelerini kolaylaştırır.

Döşeme kattaki dükkân ve benzeri yerlerde özlük adetsı 50’nin şeşnda ve kaçış uzaklığı en ırak noktadan dış ortama açılan kapıya olan uzaklık 25 m’den azca ise, çatı dışına yegâne çıkış kifayetli kabul edilir.

Yangın kapısı; kişi katkısızlığını koruyup yangın ve kötü Yangın Merdiveni Kapısı doğal gazının etkilerinden izole etmektir. Yangın bapsı insanların kaçışlarını emin bir şekilde yapmalarına yardımcı olur.

Ar-Ge laboratuvarımızda yangın kapılarımızın sistemli testleri mimarilmaktadır. Yangın kapılarımızın içerisinde farklı gereç ve alaşımlar kullanılarak yangına dayanıklılık sürelerinin arttırılması ile müntesip muayene ihya çalışmalarımız vardır. 

Binalarda makul standartlarda yer alması gereken yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları bâtınermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 başlığı altında toplandığını ve tüm firmaların bu eş standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Pencere yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, kadeh malzemesinden mefultır ve çoğu kez yangın kapısı modern binalarda kullanılır.

Report this wiki page